Økologiske snittblomster

Drømmen om å drive en hage startet med tanken om å dyrke økologiske snittblomster.

Det å ta med blomstersaksen ut i åkeren vekker barndomsminner. Å sanke en bukett med det man finner av blomster og viltre vekster oppleves nesten som en form for meditasjon.

Vi tilbyr blomsterabonnement i perioden fom. mai til oktober.

Pris: Kr. 2700 for 6 store buketter, kr. 3360 for 8 store buketter, kr. 3900 for 10 store buketter. Abonnement kan betales i sin helhet eller med 3 avdrag. De kan hentes tirsdag eller torsdag på kjølerom hos oss, eller på et avtalt utleveringssted i Asker sentrum. Bukettene vil bestå av sesongens blomster, og store snittblomster som georginer og solsikker vil være inkludert. Vi vil prioritere våre andelshavere og abonnenter på den måten at de får de fineste blomstene vi har tilgjengelig. Du står fritt til å velge når du ønsker å ta ut dine buketter. Vi har en ordning der du sender mail innen tirsdag om du ønsker bukett påfølgende torsdag og innen torsdag om du ønsker bukett tirsdag.

 

Det er en egen sjarm med blomster som vokser fritt i naturen, og det er det vi ønsker å gjenskape i vår hage. Utvalget av frø, knoller, løk og stauder som egner seg for snitt er enormt, og vi kan knapt vente med å prøve ut alt som fins. Vi ønsker å dyrke blomster som skaper kreativitet og skaperlyst.

pernillehagesept_45
pernillehageapril_54

Nå er vi i gang med å dyrke i jord som ikke har vært brukt til annet enn beite de siste 40-50 årene.

Interessen for frilandsdyrkede snittblomster i sesong øker, og vi synes det er gledelig at denne trenden er på vei tilbake. På 70- tallet ble store deler av de solgte bukettene i Norge produsert her til lands, før vi møtte konkurranse fra import markedet. Våre blomster er giftfrie, og de er kortreiste.

 

Vi selger våre blomster direkte fra gården, til andelshavere og selvfølgelig til alle andre interesserte. Nytt i år er at du kan kjøpe en andel, som er halvparten snittblomster og halvparten grønnsaker.

Dersom du ønsker kortreiste blomster til ditt arrangement, så setter vi sammen etter ditt ønske, og det vi har i sesong.