Kurs

Haugerud hage har en målsetning om å kunne tilby mange forskjellige kurs i fremtiden. Kurs innen dyrking, blomsterbinding, kransebinding, hageplanlegging og kompostering.

Vi tror interessen for slike kurs har kommet for å bli, så vi gleder oss til å tilby dere nye spennende kurs i år. Kursene og kurspakkene på gården skal være en opplevelse, der du får muligheten til å koble deg på naturen og få praktisk erfaring. Vi vil at våre kurs skal gi en opplevelse av tilstedeværelse og forbindelse med hagen og årstidene. Benedicte Angel Mæhle og Pernille Fische som holder kursene er produksjonsgartnere og blomsterdekoratører med fokus på økologisk hagebruk, kretsløp, miljø og `Slow Flowers`.

«Dyrk din egen kjøkkenhage 4 samlinger»

Datoer: 23.04., 14.05, 28.05 og 17.09 kl. 1800-2030. Pris kr. 3400,-ink. mva 

Kjøkkenhagekurset vårt er et grundig og praktisk kurs for deg som ønsker å komme raskt i gang med et lite eller stort dyrkingsprosjekt i pallekarm eller hage. Vi håper å gi deg kunnskap for å lykkes. Det blir gjennomgang med søkelys på opparbeiding av dyrkingsareal, såing, planting, sortsvalg, gjødsling, redskaper og råd om vedlikehold gjennom sesongen. Deltakerne får anledning til å ta med hjem en «startpakke» av småplanter, frø og skriftlig materiell. Antallet deltakere er begrenset til 12, da vi ønsker å kunne ha en tett dialog og oppfølging. Kurset passer godt for nybegynnere, men også for deg med litt erfaring. Innhold og praktisk gjennomføring i åkeren, låven og i drivhuset.

Temaer og emner vi skal gå gjennom:

Grunnlaget for økologisk dyrking

Oppbygging av egen kjøkkenhage

Formering, frø, såing og utplanting

Vekstskifte og plantefamilier

Jordsmonn og klima

Ugress og skadedyr

Kompost og gjødsling

Høste, lagring og matopplevelse

 

«Dyrk din egen snittblomsthage 3 samlinger»

Datoer: 07.05, 04.06, 27.08 kl. 1800-2030. Pris kr. 2700,-ink mva

Snittblomst hagekurset vårt er et grundig og praktisk kurs for deg som ønsker å komme raskt i gang med et lite eller stort dyrkingsprosjekt i pallekarm eller hage. Vi gir deg kunnskap for å lykkes. Det blir gjennomgang med søkelys på opparbeiding av dyrkingsareal, såing, planting, sortsvalg, gjødsling, redskaper og råd om vedlikehold gjennom sesongen. Deltakerne får anledning til å ta med hjem en «startpakke» av småplanter, frø og materiell. Antallet deltakere er begrenset til 12, da vi ønsker å kunne ha en tett dialog og oppfølging. Kurset passer godt for nybegynnere, men også for deg med litt erfaring. Innhold og praktisk gjennomføring i åkeren, låven og i drivhuset.

Temaer og emner vi skal gå gjennom:

Grunnlaget for økologisk dyrking

Oppbygging av egen blomsterhage

Formering, frø, såing, herding og utplanting

Vekstskifte

Georginer

Jordsmonn og klima

Ugress og skadedyr

Kompost og gjødsling

Bukettbinding

Sanking og oppbevaring av tørket materiale og frø

 

«Blomster dekorasjon i sesong- tilbake til naturen 5 samlinger» 

Datoer: 21.05, 13.08, 03.09, 24.09, 19.11 kl. 1800-2030 kr.4900,-

Dere vil følge åkeren fra tidlig blomstring til sensommer. Kurset starter med en omvisning i drivhus og åker. Deltakerne får lære om farge, bukett- og dekorasjons komposisjon, de ulike typene blomster og fyll vi bruker, og grunnleggende teknikker. Så får de god tid til å plukke sine favoritter fra åker og sette sammen til vakre buketter, dekorasjoner og kranser til å ta med seg hjem.

Fakir, keramikkskål, snittblomster, kransemateriell og enkel servering er inkludert i prisen.

Del 1:

Vårsalong: Vi høster vårblomster og blomstrende grener til borddekorasjon. Fakir og keramikkskål.

Del2:

Sommerbris: Vi høster av åkeren og skaper vakre spiralbundete buketter.

Del3:

Sensommer drøm: Vi høster Dahlia og skaper frodige dekorasjoner med høyde og volum.

Del 4:

Høstfarger. Vi høster frøstander og bladverk og skaper vakre dør/bord kranser.

Del 5:

Julfred. Vi skaper julekranser med bærekraftige materialer.

 

Send en mail på post@haugerudhage.no hvis du vil sikre deg en plass på et av våre kurs. Vi kan også holde et lukket kurs for deg og vennene dine.

NB: Tidsbestemte hobbykurs er unntatt angrefristloven, og blir ikke refundert. Men vi anser ikke kursplassen som personlig, og plassen kan selges eller gis bort hvis du ikke selv kan stille på kurset du har meldt deg på. Evt. gis bort til noen som står på venteliste.

Vi tar gjerne imot innspill og ideer til hvilke type kurs og aktiviteter dere vil vi skal arrangere.

Her blir veien til mens vi går.

pernillehagesept_69
pernillehageapril_31

Målet vårt er også å bli en samarbeidspartner med lokale skoler og barnehager.

Vi vil at lærere skal kunne ta kurs i skolehage hos oss, for deretter å ta med sine elever hit for å praktisere grønnsaksdyrking. Her drømmer vi om å få til en stor trapp i terrenget som kan fungere som utvendig klasserom, en plass med bålpanne og et utekjøkken.

 

Her vil vi at barna skal delta i det totale felleskapet og få prøve seg på alle arbeidsoperasjoner. De skal lære å så, lage egen kompost, plante ut småplanter, luke, vanne og til slutt få oppleve gleden med å høste egenprodusert mat.