Kurs

Haugerud hage har en målsetning om å kunne tilby mange forskjellige kurs i fremtiden. Kurs innen dyrking, blomsterbinding, kransebinding, hageplanlegging og kompostering.

Vi tror interessen for slike kurs har kommet for å bli, så vi gleder oss til å komme i gang med kursvirksomhet i år.

 

Kurs i blomsterbinding i august og september:

På denne tiden er åkeren på sitt vakreste, og det er et stort mangfold av snittblomster å velge i. Dere får gå i åkeren med saks og bøtte, og sanke hva dere vil ha av blomster. Vi demonstrerer hvordan binde en bukett i spiralteknikk, før dere får utfolde dere og lage deres egen bukett. Det blir servert kaffe/ te og noe søtt å bite i. Hvis været tillater det vil kurset holdes utendørs, så dere bør ha på klær og skotøy etter vær.

Kursene vil bli lagt ut snart!

Send en mail på post@haugerudhage.no hvis du vil sikre deg en plass.

NB: Tidsbestemte hobbykurs er unntatt angrefristloven, og blir ikke refundert. Men vi anser ikke kursplassen som personlig, og plassen kan selges eller gis bort hvis du ikke selv kan stille på kurset du har meldt deg på. Evt. gis bort til noen som står på venteliste.

Vi tar gjerne imot innspill og ideer til hvilke type kurs og aktiviteter dere vil vi skal arrangere.

Her blir veien til mens vi går.

pernillehagesept_69
pernillehageapril_31

Målet vårt er også å bli en samarbeidspartner med lokale skoler og barnehager.

Vi vil at lærere skal kunne ta kurs i skolehage hos oss, for deretter å ta med sine elever hit for å praktisere grønnsaksdyrking. Vi vil tilby spesialandeler i andelslandbruket og kan skreddersy innholdet i samarbeid med dere. Her drømmer vi om å få til en stor trapp i terrenget som kan fungere som utvendig klasserom, en plass med bålpanne og et utekjøkken.

 

Her vil vi at barna skal delta i det totale felleskapet og få prøve seg på alle arbeidsoperasjoner. De skal lære å så, lage egen kompost, plante ut småplanter, luke, vanne og til slutt få oppleve gleden med å høste egenprodusert mat.