Andelslandbruk

Klikk her for mer informasjon om Grønn andel 2022 + påmelding.

Andelslandbruk

Da vi bestemte oss for å flytte til et småbruk og starte en grønn bedrift, økte interessen for selvberging og grønnsaksdyrking.

Vi liker å bruke tid på å tilberede sunn og god mat, og felles måltid har alltid vært en prioritet i vår familie. I en travel hverdag må vi likevel ta enkle valg og det har med tiden blitt litt ensformig kosthold. Et formål med å begynne å dyrke egne grønnsaker, frukt, bær og urter er å utvide egen horisont på kjøkkenet.

 

Vi gleder oss til å prøve ut det vi sanker fra egen hage og håper å finne ny inspirasjon med dette. Nå er det hva vi kan høste, som bestemmer hva vi kan lage. De oppskriftene vi blir fornøyd med skal vi legge ut på en blogg for andelseiere og andre interesserte.

pernillehagesept_32
pernillehagesept_44

Nå er vi i gang med å dyrke i jord som ikke har vært brukt til annet enn beite de siste 40-50 årene.

Vi har tatt jordprøver, vi må bruke mye tid på å bearbeide jorda for stein og røtter og så skal vi tilføre det vi mener er riktig for å få til gode avlinger. Fremgangsmåten er økologisk.

 

I vår hage skal det plantes mange typer frukttrær som eple, plomme, pære og morell. Vi har bringebær, og skal supplere med andre bærsorter og mye rabarbra.
I tillegg blir det et bredt utvalg av grønnsaker og urter til bruk i matlaging.

En gartner på fulltid med hjelp fra gode hjelpere og fagfolk vil ta hånd om dyrking og høsting.

Vi produserer for andelshaverne våre i tillegg til noen restauranter og direktesalg til privatpersoner. Du kan kjøpe en andel av avlingen og den vil bli høstet, vasket og levert til sjekkpunkt i Asker hver uke. Dersom du er borte på ferie kan du glede en venn, nabo eller en i familien med å hente din kasse.

Dette er ureist og uten strekkode, rett fra jordet.

pernillehagesept_5
pernillehageapril_41

Du blir en del av vårt fellesskap.

Her er det ingen dugnadsplikt, men vi vil arrangere frivillige dugnader, invitere til åpen hage med blomsterfestival, høsttakkefest og friluftskonsert.
I år vil vi levere grønnsaker fra juli til og med oktober. I omtrentlig 12 uker.
En andel tilsvarer et godt supplement med grønt for en liten familie.